Stichting Waridi

Lopend project: Destiny Women in Oeganda

De komende vier jaar wordt het project Destiny Women in Oeganda ondersteund. Dit project is een initiatief van het jonge Oegandese echtpaar Fulukas en Miriam Borea. Zij vangen in de hoofdstad Kampala jonge meisjes op, die door armoede of het verlies van hun ouders in de prostitutie terecht zijn gekomen. De leefomstandigheden van deze zeer jonge meisjes zijn verschrikkelijk en de kans op HIV en AIDS is enorm.

Destiny Women biedt deze meisjes een veilig onderkomen en probeert hun levens te veranderen door hen om te leren gaan met hun trauma's en hen de kans te bieden beroepsonderwijs te volgen. Fulukas en Miriam willen heel graag verhuizen naar een kippen boerderij buiten de stad. De meisjes zullen daar veiliger zijn en minder gauw terugvallen in hun oude leefpatroon.

Dit project zal enerzijds grote mogelijkheden bieden voor arbeidstherapie en het volgen van beroepsonderwijs. Anderzijds zullen de kippen een inkomen genereren waardoor het project op termijn geen hulp meer nodig heeft van buitenaf. Kortom een echte Afrikaanse zorgboerderij.

Stichting Waridi ondersteunt dit prachtig initiatief. De Stichting helpt Destiny Women met de financiering van de boerderij en het bijbehorende tehuis. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de benodigde deskundigheid voor dit project.

 

 

Start bouw tehuis.

Heuglijk nieuws, de start van de bouw van het tehuis is e... Lees verder

volg ons op:

Stichting Waridi